2017. április 23., vasárnap

Könyvfesztivál 2017

Nincs mese, a Könyvfesztivál a kedvenc könyves rendezvényem. :)

Idén végre felismerték a szervezők, hogy az ebédelés elég nehézkesen ment az utóbbi években, így rengeteg foodtruckot vonultattak fel a Millenáris parkban, de mondjuk a kedvenc csapolt meggysörös kisautó sem hiányzott a kínálatból. (Gyümölcssör=könyvfeszten vagyok.) Ami a reggelit illeti, a Szerelmeslevélben érdemes megállni egy jó pesztós levélre, gorgonzolás papucsra vagy kakaóscsigára.

Szombaton az Orhan Pamuk dedikálás gigantikusan hosszú sora fogadott. A díszvendég író órákon át dedikált, és hiába telt el egy-két előadásnyi idő, a sor töretlenül kígyózott. Nem én voltam az egyetlen, aki első pillantásra azt gondolta, hogy a belépő miatt van sorban állás, de idén a program másik újdonságaként ingyenes volt a belépés.

A Pesti nő könyvbemutatóján kezdtem a napot, és valami csodás volt. A Pesti nő blogon Budapesten élő nőket interjúvolnak meg és fotóznak le az általuk választott budapesti helyszínen; híres nőket és hétköznapi hősöket egyaránt. A prae.hu-n olvasható a beszélgetés kivonata,  a moderátor remek volt, sokszor felnevettünk, másrészről meg felemelő, megható pillanatokból sem volt hiány.

A bemutatóról rohantam is át egy sci-fis előadásra, amelyen a Gabo SSF, Fumax és Agave kiadók képviselői beszélgettek a zsánerirodalom helyzetéről. A tavalyi kritikákból okulva, idén az idő nagy részében valóban beszélgettek a résztvevők az aktualitásokról is: az Alexandra helyzetről, a külföldi és a magyar piac különbségeiről, és csak a legeslegvégén szorítottak helyet az új megjelenéseknek. A következő féléves megjelenéseket - mind a címeket mind a példányszámokat - visszaveti az Alexandra kereskedő hálózatának kiesése. Arra kérték az olvasókat, hogy akik tehetik, vásároljanak közvetlenül a kiadók webshopjaiból. (És ez egyébként minden kiadóra érvényes!) :) Remélik, hogy rendeződik ez a helyzet, és a megjelenésekben is fel tudják venni a fonalat.

Az előadás után Helenával lesétáltunk a Könyvmolyképző B épületében lévő standjához (a kiadó idén először a D épület mellett a B-ben is állított standot) dedikálni. Nagy örömünkre rengetegen érkeztek a dedikálásra. Most először aláírtam egy oldaltáskát, és persze könyvjelzőket meg rengeteg Pippa és Mya könyvet is. :) Csodás érzés, hogy ennyire szeretitek a Pippa és Mya könyveket, és igazi meglepetés volt, hogy annak ellenére, hogy évekkel ezelőtt jelentek meg a könyvek, ennyien eljöttettek. :)

A dedikálás után baráti kávézás és beszélgetés következett, és összességében meg tudtam állni pár könyv és egy Könyves Magazin beszerzésénél. Nagyon szeretem ezeken az eseményeken, hogy rengeteg íróval össze lehet futni élőben, akár távolról meglesni őket dedikálás közben (Orhan Pamukot folyamatosan fotózták a lelkes olvasók).

Vasárnap délelőtt is kiugrottam egy rövid időre, és meg kell jegyezzem, hogy sokkal "élhetőbb" volt a Millenáris, a standokhoz remekül oda lehetett férni, így aki nem tervez dedikáláson vagy előadáson részt venni, csak nézelődne egy kicsit, lehet érdemes a vasárnapot választania a jövőben. Az egyik barista elmesélte, hogy szombaton a foodtruckoknál is extrém sorok alakultak ki, akár egy órába is telt hozzájutni egy burgerhez.

Az Instagram fotóért köszönet @Mudblood4-nek :)

Szuper hétvége volt, a Könyvfesztivál marad a kedvenc könyves eseményem. :)

Ha nem sikerült ellátogatnod a Könyvfesztiválra semmi vész, a Varázstinta blogon indult egy játék dedikált könyvjelzőkért. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése