2014. szeptember 21., vasárnap

A könyv arca, avagy elkészült A viharszívű Mya Mavis borítója

Ezen a héten számos könyves blogon és a hozzájuk tartozó Fb oldalon találkozhattatok bejegyzésekkel, amelyek beharangozták a pénteki borító és fülszöveg leleplezést. A bloggerek Pippa idéző bejegyzésekkel kezdtek, majd mindannyian megosztottak egy-egy exkluzív Mya idézetet a regényből, illetve megosztották a teaser borítókat is. Tegnap pedig felkerült a következő részlet a regényből, ide a blogra.

A Mya borító végül a Pippa regény borítótervezőjének, Magocsa-Horváth Évi munkája alapján készült el. Egy kis színes sztori a háttérből: a kiválasztott terv azután landolt a postaládámban, hogy a kiadónak leadtam egy másik, véglegesnek szánt, leegyeztetett borítótervet – ez a darab szerepelt a Mya mappában, de kilétét fedje örök homály.
Aztán amikor megnyitottam az alábbi borítótervet, úgy éreztem, tényleg Mya szemébe nézek, és látom, amit írás közben próbáltam megfogni a karakterével kapcsolatban. (Az eredeti kép is izgalmas, ha gondoljátok, ide kattintva megleshetitek; teljesen más a fotó hangulata azzal a hajszínnel. :))
És akkor íme A viharszívű Mya Mavis hivatalos borítója és fülszövege:Pippa Kenn egész életében hús-vér embereket akart megismerni, és döbbenetes élmény számára a kolónia. Átkelt a Vörös erdőn, de vajon megérte, ha súlyos árat fizet érte? Új családja szeretete körbeveszi, de elég ez? 

Mya Mavis életét gyökeresen felforgatja Pippa és a két fiú, akik a sápadtak hordája elől menekültek. Mya ismeri az egyik idegent, ezt a különös, sárga szemű lányt, akiről már az érkezése előtt álmodott. Tudja, hogy a lány olyan események sorozatát indítja el, amelyek az utolsó emberi menedék bukásához vezetnek. Az összeomlást egyedül Mya akadályozhatja meg, ha megfejti az álmai rejtélyét, és időben figyelmezteti az embereket a veszélyre. 

A sápadt horda megérkezik, és elzárja a kolóniát a külvilágtól. Egyre több feszültség tör a felszínre. Amikor évtizedek óta először gyilkosság történik, az emberek ráébrednek, hogy nem attól kell igazán félniük, ami a falakon kívül vár rájuk. 

A viharszívű Mya Mavis a Libri Aranykönyv TOP 10-be jutott regény, A napszemű Pippa Kenn régóta várt folytatása.


A könyv ide kattintva előjegyezhető a Könyvmolyképző Kiadó webshopjában. 
Hogy miért jó ez? Ha előjegyzési lehetőséggel élsz, emailt kapsz a kiadótól, amint rendelhető státuszba kerül a regény. Így a lehető leghamarabb juthat el hozzád a könyv. (Az előjegyzés nem minősül rendelésnek.)

A webshopban meghirdetett megjelenési dátum: 2014. november 18.
Szűk két hónap van addig hátra. :)

***

Hivatalos borítótervező pályázatra végül nem került sor, mert így is rengeteg szép borítótervet küldtetek, és tudtunk közülük választani. Ezúton is köszönöm Nektek a rengeteg tervet, amivel elhalmoztatok.

Hivatalos pályázattól függetlenül azonban szeretném egy Mya kötettel megajándékozni Bridget Stelkovicsot, a regény megjelenése után. Bridget papírszakadása/repedése ihlette a végső borítón szereplő szakadást is. Kérlek, privátban beszéljük meg az átadást-átvételt/postázást.

Balról jobbra: Márkó, Németh Balázs és Egyed Regi, Bridget Stelkovics munkái
Aki szereti a borítótervező pályázatokat, ne csüggedjen! Talán csak egy egészen picit túlzás kijelenteni, hogy a Könyvmolyképző háza táján a magyar írók borítólázban égnek. 
Egymást érik a borítótervező pályázatok, Szurovecz Kittinek már meg is van a Fényemberek 3. borítója, On Sai blogján nemrég volt eredményhirdetés, Helena Silence-hez egyre csak érkeznek a szebbnél szebb hidas és kezes borítótervek, és Kae oldalán is bőven lehet a tervek közül válogatni.
A kiadó a Bitten című regényhez is hirdetett pályázatot, ne maradjatok le róla. :)

1 megjegyzés:

 1. Drága Fanni!
  Már alig várom a második kötetet, egyszerűen odavagyok az első részért! Mesésen írsz, és a szereplőid annyira különlegesek még sosem találkoztam ennyire kidolgozott karakterekkel. Lehengerlően írsz.
  Írtam a Pippa Kennről egy ajánlót, hiszen az egyik kedvenc könyvem!
  Ha van kedved, olvasd el!
  Ölel, Fanni

  VálaszTörlés