2014. december 19., péntek

Varázsgomba és valóság

A magyar nyelvű szövegért gördíts lejjebb. :)

When I read about Maggie Stiefvater's art making contest for the super Raven Cycle themed tarot decks, I knew I had to participate. I've just read the third book in The Raven Cycle, the Blue Lily, Lily, Blue, so the experience was fresh, still I go back to the The Dream Thieves. And if we talk about The Dream Thieves, Kavinsky need to be mentioned.

One of the most memorable places in the second book was an enchanted meadow full of white Mitsubishis stolen from Kavinsky's dreams. They looked like normal cars at first sight, but something was mostly wrong with them: bigger or smaller size, only one wide light on the front of the car or lack of motor.
So below is one of Kavinsky's first possible attempted theft. He wanted a shiny new Mitsubishi – moon-white of course – with some magic mushroom in its glovebox. I guess it doesn't go so well:

Dreamed Mitsubishi & some magic mushrooms,
recycled cardboard, acrylic paint, gel pen, pencil
--------------

Szóval Maggie Stiefvater egy kreatív kis játékot hirdetett, ahol Maggie által tervezett tarotkártya szetteket lehet nyerni, és nem mellesleg egy darab kártyát minden résztvevő kap. (És emberek, ki ne akarna ilyen kártyákat birtokolni? Most komolyan!)
A Hollófiúk-sorozat harmadik részét, a Blue Lily, Lily Blue-t pár hete olvastam, és nagyon szerettem a néhol félelmetesbe hajló hangulatát – meg még sok mást is. Nem egyszerű szemforgatós műijesztegetésről van szó, hanem könyvben a hétköznapi jelenségek, cselekvések egyik pillanatról a másikra elcsavarodnak kellemetlen, természetellenes irányba. Tűélesen látod magad előtt, hogy mi történik, és beleborzongsz, mert egyik pillanatban még minden oké, aztán a következőben a madaradat megszállja valami, és női hangon kezd el beszélni.

Mégis a sorozat második részéhez, az Álomrablókhoz nyúltam vissza, és ahhoz a bizonyos Kavinskyhez, meg az álmokból összelopkodott cuccaihoz. Még mindig előttem van az egyik helyszín, egy mező, tele fehér, hibásan összeálmodott Mitsubishi sportautóval: némelyiknek gond van a méretével, van amelyikből a motor hiányzik, van amelyiknek három ajtaja van vagy túlméretezett a spoilere.

Így arra gondoltam, hogy megörökítem a még zöldfülű Kavinsky egyik lehetséges korai álomlopási kísérletét. Egy holdfehér Mitsubishit akart elhozni, egy kis gombával a kesztyűtartóban. Nos, a végeredményt látva valószínűleg nem volt elégedett. :)

(Szerintem olvassatok Maggie könyveket. :))

UPDATE: a kép végül a nyertes művek közé került. A nyereményem pedig megérkezett azóta. :)

4 megjegyzés:

  1. Hű, ez nagyon jó ötlet! :DDD Szegény Kavinsky... Mondjuk, annak a jelenetnek, ahol Ronan ezt a kocsit is meglátja a többi között, kicsit más lett volna a hangulata, de biztos, hogy szívesen olvastam volna. xD
    Drukkolok a kártyákhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Thayet! :) Abszolút az egy db Maggie kártyára hajtok. :)

      Törlés
  2. Kár volt a kishitűségért. :) Gratulálok, hogy a győztesek között vagy, teljességgel megérdemelt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Thayet! Nagyon meglepődtem, de persze nagyon örülök! :):)

      Törlés